Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

Pilar

Adres : Triomflaan, VUB Ingang 6
1050, Ixelles
Categorie : Culturele centra
Quartier :
Toegankelijkheid
Sinds de opening in 1981 stond KultuurKaffee gekend als de ontmoetingsplek voor vele generaties studenten, een waar begrip in het Brusselse cultuurleven. In 2015 werd KultuurKaffee afgebroken en startten de bouwwerken van een nieuwe cultuurtoren.

Deze zijn nu klaar. Daarmee landt KultuurKaffee na 4,5 jaar omzwervingen als nomadische kunstenorganisatie in Brussel terug op de VUB-campus in Etterbeek, maar wel onder een nieuwe naam: Pilar.

Pilar is een open, artistiek laboratorium in Brussel. Een steunzuil voor en door jongeren.

Een huis waarin de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap en ook cultureel ondernemerschap een plaats krijgt. De focus van Pilars werking is tweeledig.

Enerzijds blijft Pilar een presentatieplek waar ontluikende en vernieuwende kunstenaars, maar ook gevestigde waarden een podium krijgen. Nog meer dan vroeger komen daarbij verschillende disciplines aan bod en zoekt de werking de grenzen tussen deze disciplines op.

Anderzijds werkt Pilar laagdrempelige formats uit om jongeren in alle aspecten van de werking te betrekken en toekomstdenkers en -doeners met ondernemende ambities te ondersteunen. De nieuwe vertrekken van Pilar omvatten onder meer een concert/eventzaal en exporuimtes en zal ook een duurzame caféwerking en evenementrijk eetcafé omvatten..

Artikels