Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

Tuinen van de Terkamerenabdij

Adres : The Gardens of La Cambre Abbey
1050, Elsene
Categorie : Kunst in de openbare ruimte
Quartier :
Toegankelijkheid
De Terkamerenabdij is een voormalig cisterciënzenklooster dat in 1201 werd gesticht door een benedictijnse vrouw. Je vindt hier nog de gebouwen die ooit deel uitmaakten van de site, waaronder de gotische kerk, de kloostergang en de kapel van Sint-Bonifatius.

De tuinen liggen niet ver van het Flageyplein, tussen de vijvers van Elsene en het Terkamerenbos. Ze dateren van de 18e eeuw en werden aangelegd in Franse stijl.

Nu vormen ze het decor van La Cambre, een school voor beeldende kunsten. Op een steenworp van de Terkamerenabdij ligt een van de grootste parken van de regio, het Terkamerenbos. Dat vormt de toegangspoort tot het Zoniënwoud.

In de buurt vind je enkele gastronomische restaurants zoals de Villa in the Sky, Villa Emily en natuurlijk de Villa Lorraine. Breng zeker ook een bezoek aan de Villa Empain. Dat is een prachtig art-decohuis dat begin jaren ‘30 werd ontworpen door Michel Polak.

Vandaag huist er de Boghossian Stichting, een centrum voor kunst en dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen. Je kan er naar interessante tentoonstellingen.

Maar alleen al het interieur en de tuinen zijn een bezoek waard..

Artikels