Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Het literaire festival Asmara Addis (in exile) nodigt ons uit tot uitbundigheid

Het literaire festival Asmara Addis (in exile) nodigt ons uit tot uitbundigheid

Van 29 tot 31 mei ontvangt Elsene een bijzonder literatuurfestival: het Asmara Addis Literary Festival (in exile). Dit internationaal, nomadisch festival met pan-Afrikaanse roots en feministische principes  werd gecreëerd door romanschrijver Sulaiman Addonia en wil de taalkundige rijkdom van Brussel tot z’n recht laten komen.

Gedurende drie dagen worden lezingen, conferenties en panelgesprekken georganiseerd, vergezeld van andere artistieke performances en dans. Het thema van dit jaar, ‘Say it loud’, nodigt kunstenaars en publiek uit om exuberantie te verkennen, het onzegbare te zeggen, tegen de stroom in te gaan en de deuren te openen naar een onbegrensde verbeelding.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de hoofdstad, met Elsene – dé multiculturele en meertalige gemeente, als middelpunt. De deelnemers worden uitgenodigd in het Mercelis theater, het Molière theater en zelfs in de openbare ruimte op een parcours tussen het Fernando Pessoa monument bij Flagey en het Molière theater.

De artistieke voorstellingen vinden plaats in verschillende talen, onder meer Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Jiddisch en Pools.

Praktische informatie

Addis Asmara Literair Festival (in exile)

29 > 31 mei 2022

Mercelis theater, Molière theater, Passa Porta en verschillende plaatsen in Elsene