Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Van Den Bear : Muziek 'Made in Elsene'
van den bear-banner

Van Den Bear : Muziek 'Made in Elsene'

Van Den Bear? Een naam om te onthouden en om de komende jarente volgen op onze Brusselse podia. Deze jonge “dark pop alternative post rock” band werd opgericht in 2017. Van Den Bear repeteert regelmatig in zijn Brusselse studio en heeft ook Elsene uitgekozen voor het opnemen van de video van zijn beste nummers…

 

Het kleine team wordt geleid door Antoine van den Berg (gitaar, zang), die de liedjes schrijft, arrangeert en produceert. Hij is opgeleid als geluidstechnicus en werkt aan het SAE Institute Brussels, een internationale school voor audiovisuele productie in de buurt van het Flageyplein, een creatieve broedplaats in deze sector.

 

Voor het avontuur van den Bear wordt hij omringd door Vincent Ricotta (gitaar), Alejandro Fellemans (bas) en Arthur Ros (drums).

De band heeft al twee EP’s (musiekformaat van 4-5 tracks) uitgebracht : Songs for a future vacation en Somewhere the trains are on time, die beide bol staan van klank en poëzie.

Vooral geïnspireerd door The National, Radiohead of TV On the Radio, nemen hun liedjes je mee op reis, nodigen je uit om te verdwalen.

 

In maart 2020 moest de band een aantal lang geplande concerten afzeggen. Na dit lange uitstel staat van den Bear te popelen om terug te keren op het podium en naar hun publiek.

 

Aarzel niet om je onder te dompelen in hun luchtige universum, dat je op subtiele wijze meeneemt…

De video-opnames zijn te ontdekken op de sociale media van de band.