Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / KULT XL Ateliers  / Irina Favero-Longo

Irina Favero-Longo

Irina Favero-Longo is een beeldend kunstenaar wiens werk op een transdisciplinaire manier wordt ontwikkeld, met het doel om verbanden te leggen. Haar werk neemt de vorm aan van video’s, installaties en sculpturen.

Irina gebruikt haar ervaring met videobeelden om het gedrag van lichamen in relatie tot de context te bevragen. Ze creëert installaties die de poreuze relatie tussen het lichaam en zijn omgeving benadrukken: de absorptie, weerstand, verandering en vervorming van het ene in contact met het andere. De vormen die ze voorstelt komen voort uit de structuren en symbolen die ze aantreft in stedelijke gebieden en hun invloeden op onze lichamen en onze individuele geschiedenis.

De ruimtes die we bewonen zijn de grond van haar werk. De huiselijke ruimte van ’thuis’ – binnen, de openbare ruimte – buiten, en de overgang van de ene naar de andere. De ruimtes waar we passeren en die we bezetten. Ruimtes die we achterlaten en die we tot ons laten komen.

Ze bevraagt zowel de relatie van het lichaam tot het videoapparaat als die van het lichaam tot de stedelijke omgeving. Haar werk onthult het vreemde en absurde dat voortkomt uit de ontmoeting tussen lichamen en apparaten.

Irina Favero-Longo werd in 1991 in Parijs geboren en studeerde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts de Lyon (FR), de Faculté des Beaux Arts de Lisbonne (PT) en de Ecole de Recherche Graphique (BE).

Irina vervoegde de residentie KULT XL Ateliers in juli 2023.