Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Er was eens... een feestje...

Er was eens... een feestje...

Een park, een museum, een wijk, buren… dat is het recept van het intergenerationele feest “Vertel me je verhalen”, dat dit jaar zijn 15de verjaardag viert. Een feest dat niet verouderd is dankzij het dynamisme en de creativiteit van het team van het Kindermuseum, dat vastbesloten is zichzelf opnieuw uit te vinden na de Covid-crisis.

Elk jaar organiseert het Kindermuseum een festival rond verhalen en sprookjes dat uitwisselingen en ontmoetingen tussen generaties bevordert. Carole Lepers, de drijvende kracht achter het project, legt uit: “Het festival wordt gehouden in het museum en in het Jadotpark met trouwe partners: de bibliotheken, de ludothèque, Le Maître mot, Labolobo, Samedis du Ciné en Make a Wish. Wij werken ook samen met twee rusthuizen in de buurt: de residentie Les Heures Douces en het dagcentrum Audrey Hepburn.”

Tijdens de Covid-crisis heeft het team van het museum nagedacht over de waarden van het event en zich opnieuw geconcentreerd op de verbinding tussen jong en oud. Tijdens deze editie staan spel, zang en graffiti in de kijker dankzij van vijf intergenerationele videoclips. “We interviewden bewoners van rusthuizen en kinderen uit de buurt. Sommigen vertelden ons over liedjes uit hun kindertijd in het Portugees, Italiaans of Pools. De jongsten deelden hun favoriete liedjes, zoals Orelsan of Grand Corps Malade. Terwijl sommigen de Anjeropstand aanhaalden, toonden anderen hun belangstelling voor de feministische tags die in de buurt verschenen. Het is een goede gelegenheid om banden te leggen. Xavier, een inwoner, bood aan te helpen met het maken van de video’s. Een echt maatschappelijke cohesie project…”

Op zondag 24 april zal het publiek de resultaten van deze ontmoetingen ontdekken en de ervaring uitbreiden door middel van schrijf- en graffitiworkshops of door oude spelletjes te (her)ontdekken. Muzikanten, jongleurs, acrobaten en foodtrucks zullen van dit festival een onvergetelijk moment maken. Er gaan zelfs geruchten rond dat Christian Merveille fragmenten uit zijn laatste boek zal voorlezen.

Carole besluit: “De afgelopen twee jaar zijn niet gemakkelijk geweest voor het museum, maar ze hebben ons in staat gesteld ons opnieuw te richten op de waarden van deze dag: elkaar verrijken met onze ervaring, onze dromen en onze… verhalen.”

Vertel me je verhalen

Zondag 24 april 2022

Kindermuseum & Jadotpark

Burgemeesterstraat 15

1050 Elsene