Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Het is lente!

Het is lente!

Het is eindelijk lente! Het mooie weer is terug (of bijna…) en daarmee ook de culturele activiteiten buiten. Wat beter om het mooie weer te vieren dan een straatvoorstelling bij te wonen of de parken in je buurt te gaan ontdekken?

STRAATVOORSTELLINGEN

In het kader van het Mini D Festival presenteert de Cocasse Compagnie op zaterdag 23 april op het Fernand Cocq plein haar show Equivalent quatre pieds. Een straatshow voor vier voeten die springen, tikken, dansen en stuiteren, waar trampoline, tap en percussie worden gemixt om verschillende werelden te vermengen.

In mei zien we een voorstelling van Initiation-Cirque met een hoepel en luchtacrobatiek. De artiesten zijn licht en gracieus en bieden een voorstelling vol harmonie, souplesse en kracht, kortom, een absoluut vrouwelijke voorstelling!

Een programma waarvan we hopen dat het u zal helpen genieten van de mooie dagen in Elsene!

BURGERTUIN

De lente is ook het moment om een wandeling in het park te maken! Er zijn heel wat parken in Elsene, en in elk ervan is van alles te doen. Naast het Europees Parlement kunt u de Burgertuin bezoeken.

De tuin maakt deel uit van het voormalige woonhuis van de kunstenaar Antoine Wiertz (1806-1865) en zijn atelier, dat nu een museum is. U kan dus ook het Wiertzmuseum bezoeken, dat zijn twee vliegen in één klap! Wiertz is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Belgische romantiek en monumentale kunst. Het ontbreekt de tuin dan ook niet aan cultuur, want er staan verschillende werken, zoals standbeelden van beroemde Europese filosofen en kunstenaars.

Het huis, het atelier en de tuin werden in 1850 door Antoine Wiertz zelf ontworpen. Bij zijn dood liet Wiertz zijn werken en nalatenschap na aan de Belgische staat, die het atelier in 1866 in een museum veranderde. De tuin bleef tot september 2020 gesloten voor het publiek, na investerings- en renovatiewerken van het Parlement. Sinds bijna twee jaar is de tuin in de Vautierstraat een groene oase in het hart van de Europese wijk.

Maar dat is nog niet alles! In de tuin bevindt zich ook een muziekpaviljoen, waar elk jaar evenementen, waaronder concerten, worden georganiseerd. Van mei tot half juli en in september worden er elke weekdag, van maandag tot vrijdag, concerten in de tuin gegeven. Dit is een gelegenheid om tijdens de middagpauze te luisteren naar verschillende concerten van wereldberoemde muzikanten en ensembles uit Brussel en daarbuiten, en om allerlei muziekstijlen te ontdekken. In de zomer worden ook een aantal andere culturele evenementen georganiseerd. Er is voor elk wat wils!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Equivalent quatre pieds (dans-circus):
Zaterdag 23/04/2022 – 15:00
Fernand Cocqplein, 1050 Elsene
Gratis

Luchthoepel & acrobatie:
Zaterdag 14/05/2022 – 15:30
Voltastraat (dicht bij het stadion), 1050 Elsene

Tuinconcerten voor de burgers :
16/5 ∙ 30/6 | 13.00 – 13.30
Meer info op visiting.europarl.europa.eu