Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / De Renew Art Gallery

De Renew Art Gallery

Kunst en ondersteuning van opkomende kunstenaars in een Elsense café

Heb je iets gemerkt aan het Natural Caffè op de Louizalaan? Je vindt er nog steeds je stamcafé, maar een paar maanden geleden werd het de vitrine van een gloednieuwe culturele plek in Elsene  : de Renew Art Gallery.

 

Het project is opgezet door twee Elsense kunstenaars, Kim Cappart en Francesco Strizzi en gaat veel verder dan het tentoonstellen van kunstwerken op de muren van een café. De voornaamste ambitie is duurzame steun verlenen aan opkomende kunstenaars.

De samenwerking met het Natural Caffè is natuurlijk ontstaan: het café was in renovatie en dat leek de ideale oplossing voor Kim en Francesco om hun idee, dat tijdens de lockdown is geboren, te realiseren. Dankzij deze samenwerking kunnen ze twee doelstellingen verwezenlijken die hen na aan het hart liggen: zichtbaarheid geven aan opkomende kunstenaars en bijdragen tot de democratisering van kunst door het te integreren in plekken van het dagelijkse leven. Dit gebeurt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de informatie: de werken worden bij voorbeeld voorzien van tentoonstellingsboordjes, net zoals in een museum.

 

Naast de tentoonstelling biedt Renew Art Gallery verschillende handige tools voor kunstenaars: video-interviews, de productie van een jaarlijkse catalogus en de online verkoop van hun kunstwerken. Het is de bedoeling een professioneel profiel op te stellen dat de kunstenaar kan gebruiken in zijn of haar toekomstige carrière.

 

Jaarlijks worden acht kunstenaars in de schijnwerpers gezet, allen geselecteerd door een comité van professionals uit de kunstwereld. Van 4 april tot 15 mei kan u de werken bewonderen van Morgan Bisoux, een jonge schilder met opleiding bij ENSAV La Cambre en ESA St-Luc Brussel. De tentoonstelling van de collagekunstenares Flore Edharz volgt van 19 mei tot 2 juli.

 

Ter plaatse te ontdekken, bij een lekkere koffie!

Renew Art Gallery
Natural Caffè
Louizalaan 196A
1050 Elsene

Volg ze ook op www.renewartgallery.com, Facebook en Instagram.