Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Mercelis Theater  / Une heure avant la mort de mon frère - Compagnie l'Archer

Une heure avant la mort de mon frère - Compagnie l'Archer

De voorstelling in creatie: Une heure avant la mort de mon frère

In een bezoekzaal van een gevangenis levert Daniel Keene een ontroerend liefdesverhaal af tussen een broer en zus die verstrikt raken in een familiechaos die hen ontgaat.

Het verhaal van een zus die de hand van haar broer vasthoudt tot het laatste moment, alvorens haar moeder over te dragen, loerend in de schaduw, eeuwige getuige van de hele familiegeschiedenis. De aanwezigheid… tick tock tick tock… van een onvoorspelbare bewaker — Time Master — en van deze ceremonie die op elk moment een einde kan maken aan deze afscheidsceremonie, houdt ons scherp en versterkt de spanning. Zullen ze tijd hebben om elkaar de stilte te vertellen die hen na de dood verenigt?

Opvoering van Daniel Keene’s toneelstuk The Hour Before My Brother Dies door François Ebouele.

Doelpubliek: Vanaf 12 jaar

Het gezelschap:

De Compagnie L’Archer is een theatergezelschap dat tot doel heeft de artistieke creatie op het gebied van de podiumkunsten te bevorderen en te ondersteunen. Via cultuur wil zij ook sociale en humanitaire projecten ontwikkelen. Zo heeft zij een project gelanceerd voor de oprichting van bibliotheken en permanente educatieve centra in Kameroen en de Democratische Republiek Congo.

Partnerschap & steun:

Met de hulp en steun van het Théâtre des Martyrs, Théâtre de Liège, La Compagnie l’Archer, La maison qui chante, La Vénerie, Pierre de Lune – Centre Scénique Jeune Public de Bruxelles, Gemeente Elsene – Dienst Cultuur, Maison des cultures de Saint Gilles, Fédération Wallonie-Bruxelles, Service général de la Création artistique, Direction du Théâtre et du Tax Shelter, Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse, Théâtre de l’Ancre, LookIN’OUT, Théâtre 140, Théâtre le Public, Théâtre Varia, F.E.T-Théâtre et Publics

In residentie van 23/01/23 tot 26/01/23