Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / De Kastelein: een unieke kunstwijk
chatelain-hangar-banner

De Kastelein: een unieke kunstwijk

De Kasteleinswijk staat bekend om zijn trendy bars, restaurants en winkels, maar is ook de de plek van Victor Horta’s Art Nouveau architectonische meesterwerken en internationaal gerenommeerde kunstgaleries en musea die opkomend lokaal talent tonen naast kunstenaars van wereldklasse.

 

In de buurt van Vleurgat en de Rivoli-galerijen kan je opkomend lokaal talent ontdekken in galerijen als Plagiarama, Meesen De Clercq en Irène Laub, of binnenstappen bij Xavier Hufkens en Almine Rech om wereldberoemde kunstenaars te bewonderen. Deze plaatsen staan open voor allen die zich willen verwonderen over kunstwerken die zij reeds kennen en die hun volgende favorieten willen ontdekken.

 

Op het Kasteleinsplein, een voormalige sportwagenfabriek uit begin 1900, die in de jaren 1970 een designschool en in de jaren 1980 een populaire nachtclub werd, is nu het Hangar Photo Art Center gevestigd, een cultureel centrum gewijd aan fotografie in al haar vormen. Enkele straten verder, in de voormalige koninklijke ijsbaan, presenteert La Patinoire Royale – Galerie Valérie Bach, Belgische en internationale beeldende kunstenaars in een uitzonderlijke architecturale omgeving die getuigt van het verleden van de wijk.

 

De Kastelein is het kloppende hart van de hedendaagse kunstmarkt in Brussel. Met talloze galerijen, musea en culturele centra die eersteklas tentoonstellingen en evenementen aanbieden, is een wandeling door deze wijk een must voor elke kunstliefhebber die de grote kunstenaars van vandaag wil bewonderen en de nieuwe talenten van morgen wil ontdekken.

Vraag het aan de expert: Brussels Gallery Weekend

Elk jaar viert het Brussels Gallery Weekend de Brusselse galerijen met rondleidingen, wijkwandelingen, ontmoetingen met kunstenaars en tal van andere evenementen. In 2021 vond het evenement plaats van 9 tot 12 september, maar de organisatoren bieden het hele jaar door verschillende evenementen aan.

Bekijk hun programma en activiteiten op  www.brusselsgalleryweekend.com en aarzel niet om je vragen te sturen naar guide@brusselsgalleryweekend.com.