Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / De Universiteitswijk

De Universiteitswijk

Tussen het Ter Kamenrenbos en het station van Etterbeek ligt de universiteitswijk, die rijk aan culturele schatten is!

Ga je mee?

1.

De Boghossianstichting – Villa Empain

Neem de Franklin Rooseveltlaan die langs het Ter kamenrenbos loopt, en stop voor de niet te missen Villa Empain! Het is zowel een kunstcentrum als een uitzonderlijke art-deco plaats. Het gebouw huisvest nu de Boghossian Stichting, die een brug slaat tussen westerse en oosterse kunsten.

Franklin Rooseveltlaan 67

www.villaempain.com

2.

Point Culture ULB

Aan de andere kant van de Franklin Rooseveltlaan, in het hart van de ULB-campus, bevindt zich een basisplek voor ontdekking en ontmoeting: het Point Culture (ULB). Tentoonstellingen, debatten, conferenties en filmvertoningen worden er georganiseerd. Er is ook een mediatheek die voor iedereen toegankelijk is!

Gebouw U – Paul Hegerlaan

www.pointculture.be/ulb

3.

De Kings of Comedy Club

Bekend bij studenten om zijn bars en restaurants, herbergt de wijk van het kerkhof van Elsene ook culturele juweeltjes! U vindt er een mythische plek voor Belgische (Franstalige) stand-up comedy: de Kings of Comedy Club. Intiem en warm, deze ongewone plaats brengt u in de sfeer van de Amerikaanse comedy clubs…

Boondaalsesteenweg 489

www.kocc.be

4.

De begraafplaats van Elsene

Zin in een beetje frisse lucht? Maak een wandeling door de steegjes van de begraafplaats van Elsene en ontdek de graven van kunstenaars als Marcel Broodthaers of Camille Lemonnier. U komt ook die van Solvay of Victor Horta tegen. Een echte concentratie van beroemde Brusselaars.

 

Ontdek alle geheimen van de begraafplaats van Elsene en zijn bekende inwoners in de publicatie De begraafplaats van Elsene, een stad in het klein’.

Hier online beschikbaar

Boondaalsesteenweg 478

5.

Le Boson

Na je wandeling door de begraafplaats van Elsene, stop even op het Klein-Zwitserlandplein en ontdek Le Boson.  Het is een theater op mensenmaat, waar je elke week welkom bent voor toneelstukken, performances of zelfs participatieve voorstellingen.

Boondaalsesteenweg 361

www.leboson.be

6.

Pilar

De universiteitswijk strekt zich ook uit tot de VUB, gelegen op een boogscheut van het station van Etterbeek.

Het kunstcentrum Pilar – het vroegere KultuurKaffee – organiseert regelmatig concerten, maar ook tentoonstellingen van hedendaagse kunst, conferenties en actuele debatten. Een echt artistiek laboratorium om te ontdekken!

Pleinlaan 2

www.pilar.brussels