Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Ontdek La Loge

Ontdek La Loge

Het cultureel centrum voor hedendaagse kunst La Loge is gelegen in de Kluisstraat 86, tegenover het architectuurcentrum CIVA.

 

La Loge organiseert tentoonstellingen en activiteiten voor het grote publiek (lezingen, rondleidingen, enz.), met de nadruk op uitwisseling tussen disciplines.

 

Hoewel La Loge sinds 2012 zowel lokale als internationale bezoekers verwelkomt, is dat niet altijd zo geweest. Het gebouw is een voormalige vrijmetselaarstempel die tussen 1934 en 1935 werd gebouwd door de modernistische architecten Fernand Bodson en Louis Van Hooveld, in opdracht van Le Droit Humain, een van de eerste gemengde vrijmetselarijen, die tot 1976 in het gebouw gevestigd was. Het AAM Museum (Archives d’architecture moderne) vindt er dan tot 2011 onderdak.
De vele details die verwijzen naar de vrijmetselarij gaan een dialoog aan met de gepresenteerde werken en kunstenaars, en laten de bezoeker zich onderdompelen in de zeer bijzondere sfeer van deze plaats rijk aan geschiedenis.

 

Door het tentoonstellen van een breed spectrum van werken streeft La Loge ernaar een dialoog tussen disciplines, werken en kunstenaars tot stand te brengen. In januari bijvoorbeeld zijn in La Loge werken te zien van de Frans-Duitse kunstenares Katinka Bock. Samenwerkingen met internationale instellingen, zoals het Goethe-Instituut afgelopen december, brengen andere invloeden in het programma.

 

La Loge staat ook resoluut open voor de buurt en neemt deel aan Brusselse initiatieven, zoals de Heritage days (Open Monumentendagen), waarvoor de rondleidingen volzet waren.

 

Aarzel dus niet om op bezoek te gaan, de toegang is voor iedereen gratis!

Ontdek de interview van Wim Waelput, directeur en curator, en van Antoinette Jattiot, verantwoordelijke communicatie en curator van publieke programma’s.