Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Ontdek Kuumba!

Ontdek Kuumba!

Het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba is een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum in de Matonge-wijk. Het heeft als doel verschillende culturen bij elkaar te brengen met als uitgangspunt de Afrikaanse gemeenschappen.

Kuumba zorgt voor diverse workshops en activiteiten om ontmoetingen te stimuleren tussen groepen die elkaar anders niet zouden kruisen. Je kan er in het Kuumbacafé een Congolees biertje of een glaasje Senegalees bissap nuttigen, maar evengoed Congolese danslessen en taallessen Lingala of Swahili volgen. Het volledige gevarieerde aanbod vind je terug op hun website (www.kuumba.be).

Kuumba is ook een cultuurhuis waar Afrikaanse artiesten of artiesten met een hart voor Afrika de kans krijgen hun talent te ontplooien. Maandelijks kan je er terecht voor de “Kuumba jam” en “Kuumba outspoken”, waar nieuwe te ontdekken artiesten een eerste podiumkans krijgen. Kuumba is dus ook een springplank voor startende artiesten.

Kuumba heeft doorheen de jaren een groot Afrikaans netwerk opgebouwd in België. Ze werken samen met vrijwilligers, docenten en experten met Afrikaanse roots. Het zorgt ervoor dat Kuumba heel wat kennis en expertise samenbrengt. Kuumba is dan ook het aanspreekpunt bij uitstek voor studenten, docenten, journalisten en iedereen met vragen rond Afrika en de Afrikaanse diaspora.

Zoals alle culturele plaatsen heeft Kuumba zijn centrum tijdens de COVID-19-crisis moeten sluiten. Ze organiseren een deel van de activiteiten op verplaatsing in navolging van de gezondheidsmaatregelen. Maar niet getreurd: “Zodra de overheid groen licht geeft, zullen we snel terug opengaan”, verzekerde het team ons. Tot dan kan je Kuumba ontdekken via hun website en volgen op Instagram en Facebook.