Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / 'Nature Sacrée, Nature Enchantée' van Geneviève Levivier

'Nature Sacrée, Nature Enchantée' van Geneviève Levivier

Van 17 maart t/m 14 april nodigt de kunstenares Geneviève Levivier magie en verwondering uit in de Kapel van Boondaal. Haar werken zijn gemaakt van natuurlijke materialen die ze tijdens wandelingen heeft verzameld. Zij eren de natuur en het milieu. De tentoonstelling Nature Sacrée, Nature Enchantée biedt u een poëtische onderdompeling in een betoverd bos met kleurrijke bomen en verrassende monu­mentale textiele werken.

Voordat ze beeldend kunstenaar werd, studeerde Geneviève Levivier filosofie en volgde ze een carrière als cultuur-, mode- en designjournalist. Daarna begon ze een opleiding in zeefdruk en textieltechnieken, die leidde tot het ontstaan van haar unieke artistieke praktijk.

In het begin werden haar ongewone textielcreaties al snel opgemerkt door de grootste modehuizen en vormden zij de inspiratie voor talrijke modecollecties.

Dit succes bracht haar ertoe om in 2015 een opmerkelijke artistieke carrière uit te bouwen.

Geïnspireerd door de natuur, architectuur en natuurlijk licht, nodigen de werken van Geneviève Levivier uit tot contemplatie, mijmering en waardering voor natuurlijke materialen en de esthetiek van de natuur. Bloemen, planten, takken en eierschalen, allemaal gesprokkeld, worden door haar verzameld, gerecycleerd en op een stabiele en duurzame manier in haar werk geïntegreerd. Het onderzoek en het behoud van de natuur vormen de kern van haar artistieke benadering. Ze werkt samen met een chemicus om milieuvriendelijke bindmiddelen en unieke kleurstoffen te ontwikkelen.

In Nature Sacrée, Nature Enchantée verlichten werken gemaakt van gerecycleerde vezels, hout en echte natuurlijke bloemen de kapel van Boondaal als een sterrenstelsel. De tentoonstelling eert de schoonheid van de natuur op een dromerige en poëtische manier om het publiek, en vooral kinderen, bewust te maken van ecologie en het behoud van ons milieu.

Laat u onderdompelen in het betoverende en betoverende universum van Geneviève Levivier!

Praktische info

Tentoonstelling ‘Nature Sacrée, Nature Enchantée’ – Geneviève Levivier

17.03 > 10.04.2022

Kapel van Boondaal

gratis