Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Plaats(en) voor vrouwen

Plaats(en) voor vrouwen

Op 8 maart wordt de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw gevierd. Elk jaar worden ter gelegenheid hiervan overal ter wereld manifestaties en demonstraties georganiseerd, evenals talrijke culturele evenementen. Hier volgen enkele suggesties voor evenementen die rond deze dag in Elsene zullen plaatsvinden.

Op 5 maart is in het Mercelistheater de voorstelling Comme on brûle encore te zien, die het verhaal vertelt van vijf vrouwen die dezelfde wonde delen: ze waren slachtoffer van huiselijk geweld. Het is ook het verhaal van vijf actrices die door middel van dans en theater met hun ervaringen aan de slag zijn gegaan. In een context van vrije meningsuiting over geweld tegen vrouwen zorgt Comme on brûle encore voor een collectieve bewustwording.

Op 8 en 15 maart nodigt Point Culture ULB u uit op de conferentie African-American Women Songs, georganiseerd door Pierre Deruisseau. Op het programma: een interactieve luistersessie, waarbij de melodieën van grote Afro-Amerikaanse zangeressen worden verkend en de genderverhoudingen en het patriarchaat ter discussie worden gesteld. Het is een geweldige manier om over muziek en cultuur te leren!

Eveneens in Point Culture ULB, stelt het programma du son sur tes tartines op 09 maart, in samenwerking met Radio Campus, een editie voor onder de titel Hell yes women can score films, om vrouwelijke filmmuziekcomponisten te ontdekken. Kom en voeg je, zoals elke woensdag, bij het Point Culture team voor een uur van muzikale ontdekkingen, koffie en thee, alles in een zeer vriendelijke sfeer!

Ter afsluiting van de week heeft Biblio XL op 11 maart een culturele en feestelijke avond geprogrammeerd! Het begint met een voordracht om 18.30 uur van Selfie de Chine, het nieuwe boek van Isabelle Wéry, gepubliceerd in samenwerking met Les Midis de la Poésie en Onlit Editions. De auteur heeft een aantal maanden in China geschreven, en in Selfie de Chine levert ze een ontdekkingsreis, die de onrust weerspiegelt die China in het hart van het schrijven brengt. De live performance-lezing is dus een mengeling tussen een reisdagboek en een rariteitenkabinet, een mengeling van gedichten, ongewone voorwerpen, jasmijngeuren en duizend details die het oog en het oor prikkelen… Een unieke kans om meegenomen te worden op een reis naar een onbekende en raadselachtige beschaving.

De lezing wordt gevolgd door een concert van het enigszins excentrieke koor van 11 vrouwen dat Fritüür vormt. Het is Belgisch, tweetalig, en bovenal vrouwelijk! Als voorproefje geven wij u alvast de teaser van hun tweede schow.

Praktische informatie

Comme on brûle encore
5 maart van 20.00 tot 22.00 uur
Gratis
Theater Mercelis, Mercelisstraat 13, 1050 Elsene

AfricanAmerican Women Song
Conferentie in 2 delen:
8 maart: soul, blues, jazz
15 maart: funk, hip-hop, r’n’b
18h
3 euro, 1 biologisch, lokaal of fairtrade drankje aangeboden,
reservering verplicht (beperkt aantal plaatsen)
Point Culture ULB, Bâtiment U – Av.P. Héger, 1050 Elsene

Om te luisteren naar Du son sur tes tartines, ga naar Radio Campus

Selfie de ChineFritüür
11 maart, vanaf 18:30
Gratis
Inschrijving verplicht per e-mail, telefonisch (02/515.64.12) of aan de uitleenbalies.
Biblio XL, Mercelisstraat 19, 1050 Elsene