Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Portret van Robberto en Milena Atzori

Portret van Robberto en Milena Atzori

Het Italiaanse kunstenaars-duo Robberto en Milena Atzori brengt meeslepende werelden tot leven door schilderkunst en beeldhouwkunst te vermengen met textiel en borduurwerk. Voor hun aankomende expo in KULT XL Ateliers duiken ze in de diepten van onze dromen om een nieuwe wereld te onthullen waar we nog wat van kunnen leren.

Gevestigd in Brussel sinds 2017, haalt dit kunstenaarskoppel inspiratie uit de menselijke ervaring. Gefascineerd door de spanningen van onze samenleving, onderzoeken zij de strijd tussen leven en dood, wetenschap en mystiek, materialiteit en spiritualiteit. Hun werk bevindt zich het kruispunt tussen beeldende kunst en ambacht, waarbij ze het beste van twee werelden combineren om hun projecten tot leven te brengen.

H Y P N A G O G I E werd geboren tijdens de eerste lockdown, toen wat we wisten van het echte leven verdween in het onbekende, net als wat we ervaren tijdens de eerste fase van de slaap: hypnagogie. In deze fase verandert onze normale waarneming van de realiteit en creëert onze geest beelden vrij van concepten of rationele gedachten.

Robberto & Milena, die deze onbewuste ervaring tot leven willen brengen, hebben een nieuwe wereld ontwikkeld die onze gevoelens en herinneringen, onze perceptie van de realiteit, van onszelf en van andere menselijke wezens, in twijfel trekt. Geïnspireerd door Tuin der lusten van Jheronimus Bosch wordt de bezoeker uitgenodigd om een meeslepende installatie te ervaren die hem/haar meeneemt op een multisensoriële reis door een kleurrijk droomlandschap vol denkbeeldige wezens, dieren en planten, gemaakt van beschilderde en geborduurde textielsculpturen. Laat uw zintuigen uw gids zijn!

H Y P N A G O G I E opent op donderdag 21 april 2022 in de tentoonstellingsruimte van KULT XL Ateliers en is te zien tot en met 22 mei 2022.

Deze tentoonstelling maakt deel uit van het “Programme OFF” van Art Brussels.

Praktische info

 

H Y P N A G O G I E : een tentoonstelling van Robberto en Milena Atzori

21/04 > 22/05

gratis toegang

Openingsuren

WOE – 14:00 > 19:00 | DON/VRI – 12:00 > 19:00

WEEKEND – 11:00 > 18:00

Evenementen

21/04 – 18:00 > 21:00 – Vernissage met een optreden

21/05 – 14:00 > 16:00 – Gezinsworkshop (6+)

Reservatie verplicht : culture@ixelles.brussels (02 515 64 63)