Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Culturele seizoensopening

Culturele seizoensopening

Laat ons samen het nieuwe culturele seizoen in Elsene vieren!

Start op vrijdag 17/08 om 18u in de Boondaalwijk met een danswandeling op het ritme van lindy hop en een indiepopconcert van Gabrielle Verleyen in de Kapel van Boondaal.

Doe op zaterdag 18/09 je boodschappen op de cultuurmarkt langs de Vijvers, ontmoet de Elsense partners en geniet van de talrijke voorstellingen en animaties. Vergeet ook niet langs de culturele plekken in Elsene te gaan: zij openen de hele dag hun deuren met voorstellingen en activiteiten! Alles gratis, en voor iedereen toegangelijk.

VRIJDAG 17 SEPTEMBER

Boondaalwijk

Oude-Lindesquare

 

18:00 Rhythmania (swing jazz – lindy hop)

participatieve dansvoorstelling

 

Het multiculturele collectief Rhythmania nodigt u uit om terug te gaan naar de oorsprong van alle huidige dansen: jazz! Zes dansers en twee muzikanten met communicatieve vreugde zullen u in vervoering brengen tijdens deze feestelijke wandeling door de wijk. Wil je wat lindy hop, charleston of swing steps ontdekken? Rhythmania zal het je leren!

Reservatie: cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63

 

20:30 Gabrielle Verleyen (indie pop)

Concert

Gabrielle Verleyen stelt een universum voor dat zich bevindt op het kruispunt van nostalgie en hoop, waarbij ze eenvoudige ritornelli en esthetisch onderzoek combineert, en daarmee past in een folktraditie met accenten uit de wereldmuziek en indie-pop.

Reservatie: cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63

ZATERDAG 18 SEPTEMBER

Vijvers van Elsene

General de Gaullelaan

10:30-18:00 : cultuurmarkt

Maak kennis met de culturele partners van Elsene en kies uit een gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod. Bezoek de stands en ontdek de vele activiteiten die de partners in petto hebben: spelletjes, verhalen voorlezen, paaldansen, vervormende spiegels…

Met : ABCD; Arts et Publics; Biblio XL; Bibliotheek Sans Souci; Le Boson; Clap Education; Europees Parlement; Flagey; GC Elzenhof; Kuumba; La Maison qui chante; Kindermuseum; Muziekpublique; Pole Dance Belgium; Le Rideau de Bruxelles; Théâtre de la Flûte enchantée; Théâtre Marni; Théâtre de la Toison d’Or; Théâtre Varia; SEE U; Dienst Cultuur Elsene

 

10:30-18:00 – Kiosk Up

Artiesten, acteurs en dansers staan de hele dag op het podium. De kans om geweldige ontdekkingen te doen!

 

 11:00: Far Fare X – fanfare

De vijf muzikanten van Far Fare X improviseren en reizen van dub naar akoestische reggae, via Balkanmuziek, bossaritmes en musette. Percussie, bas, accordeon en koperblazers: iets om je zaterdagochtend mee op te vrolijken!

 

16:00 : Jump Cut – Double Take Cinematic Circus

circus & trampoline

Een koppel, een sofa, een liefdesverhaal… Een circusvoorstelling die je bekijkt als een film. Met een combinatie van acrobatiek, trampoline, Chinese mast en luchthoepel, voert Jump Cut ons met finesse en poëzie mee in het leven en de droomreizen van twee geliefden.

Elders in Elsene

10:00 + 11:00 : L’heure du conte – Biblio XL – Mercelisstraat 19

Voorleesuurtje in het Frans

10:00 : 0-3 jaar – 11:00: 4-7 jaar

 

10:00-14:00 : Croissant & Compliment – Bib Sans Souci – Sans Soucistraat 131

Stap uit bed en ga naar de Bib Sans Souci voor een croissant, een compliment en om het activiteitenprogramma van de Nederlandstalige bibliotheek in Elsene te ontdekken. Een warm welkom gegarandeerd!

 

10:30 : Les samedis du ciné – Cinéma Vendôme – Waversesteenweg 18

2 parallelle bioscoopsessies, waarbij kinderen (< 5 jaar) apart van volwassenen een film bekijken, in 2 verschillende zalen van het Cinéma Vendôme.

2,5€/pers.

samedisducine.be – info@samedisducine.be

 

10:30 + 16:00: La mer –  Théâtre Mercelis – Mercelisstraat 13

Toneel zonder woorden vanaf 3 jaar

Een verwilderde tuin met een schattige bewaker uit plaaster. Een plek waar we getuige zijn van de ontmoeting tussen een tuinkabouter en een rat. Uit deze ‘tête-à-tête’ ontstaat een levendige, duurzame vriendschap, die leidt naar avontuur. Tussen de bloempotten komt hun avontuur tot leven, de golven, de stormen, de eilanden, de zee.

Reservatie : cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63

 

12:00 : Salsa  – Centre Malinard – Kleine Malibranstraat 14

Workshop door Tatiana Galibus

Open voor iedereen

Inscrijving: orfeo@orfeoart.com

Een project van Orfeoart.

 

11:00-18:00 : « KULT XL Ateliers » – expo – Wiertzstraat 23

Openingstentoonstelling

KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst en bestaat uit een nieuwe tentoonstellingsruimte en ateliers voor kunstenaars. De openingstentoonstelling, die tot 26 september loopt, stelt het project voor, de relatie met de wijk en het netwerk van opkomende ateliers in de wijk Elsene. Het schetst ook een beeld van de kunstenaars in residentie.

 

14:00 Vertelwandeling

Cultuurmarkt  -> -> Bib Sans Souci

Voor de gezinnen – NL (+FR)

Een gezinswandeling om Elsene met andere ogen te ontdekken. Van de caravan op de culturele markt tot de Bib Sans Souci, verhalen en verrassende plekken volgen elkaar op. Bij aankomst in de Bib is er een creatieve workshop gepland. Hoofdtaal: Nederlands, Franstaligen welkom!

 

15:00: Enlivrez-vous – circus– hof Biblio XL – Mercelisstraat 19

Compagnie du Contrevent – van & met Anaël Chaval, Antoine Isnard-Dupuy

Speel je soms met woorden? Ze jongleren met boeken! Twee humoristische artiesten wisselen sessies van gretig of geconcentreerd lezen af met scènes van jaloezie, dansen, springen en jongleren. Boeken zijn een voorwendsel, een werktuig, een voorwerp van liefde en lust. Dus laten we ons met met hen bezighouden!

Reservatie: cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63

 

SEE U Portes ouvertes – SEE U – Fritz Toussaintstraat 8

Tentoonstellingen, concerten, workshops voor kinderen, live painting, radio…

 

ENTRACTE ! – expo –  Théâtre Varia –Scepterstraat 78

Tentoonstelling Delphine Bibet & Michel Boudru

Foto’s en films gemaakt tijdens de lockdown door acteurs in hun huizen. De humoristische ensceneringen herinneren ons eraan dat kunstenaar zijn een manier van leven is, een werk van elk moment.