Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Een muziekfestival voor kleine oren

Een muziekfestival voor kleine oren

Ooit gehoord van de Kidzik?

Kid… wat? Kidzik… Een muziekfestival voor kinderen van 0 tot 12 jaar met concerten en muzikale activiteiten. Het festival is geboren in Louvain-la-Neuve op initiatief van ‘la Ferme du Biéreau’ en heeft sinds 2012 een broertje in Brussel.

 

Het evenement vindt plaats gedurende de hele maand maart en omvat een twintigtal voorstellingen op tien verschillende culturele locaties in de hoofdstad. Het festival biedt een ruime keuze aan muziekstijlen om het publiek van morgen aan te moedigen een waaier van instrumenten en muziekgenres te ontdekken. Belgische producties worden prioritair aangeboden met de nadruk op kwaliteit en originaliteit.

 

Naast muzikaal inzicht is een open geest nodig; bij Kidzik kan muziek worden gemaakt door een viool, maar ook door waterbewegingen, potten en pannen, stukken hout of zelfs iPads. In maart kent de uitvindingskracht geen grenzen!

Bij Kidzik wordt het jonge publiek aan het werk gezet. Toeschouwers worden acteurs tijdens een workshop die aan hun leeftijd is aangepast. De mogelijkheid om aan te raken, te testen, te voelen en te wisselwerken zorgt voor een echte compliciteit tussen kinderen en (groot)ouders.

 

 

Wat heeft de 2022 editie voor ons in petto?

In Elsene belooft het programma, zoals elk jaar, rijk en gevarieerd te zijn. La Maison qui chante biedt niet minder dan drie voorstellingen waarin boten een prominente plaats innemen. In het Mercelistheater wordt het publiek uitgenodigd de trein te nemen en op verschillende stations halt te houden. In Flagey bieden de Jeunesses musicales de Bruxelles je een reis door de besneeuwde en bergachtige landschappen van een klein, vredig dorpje in het noorden van onze planeet. Je hoeft alleen maar achterover te leunen en van de reis te genieten.

 

Als het muziekvirus je infecteert, moet je weten dat er een radiostation voor jongeren is opgericht: kidzikradio! Podcasts, muzikale verhalen, video’s, een rubriek om lokaal talent te ontdekken : er zijn geen excuses meer om niet te neuriën, te fluisteren, te schreeuwen met of zonder je kinderen… het muziekvirus is gelukkig besmettelijk.

Praktisch

Festival Kidzik 2022

van 5 t/m 31 maart

In Elsene: in la Maison qui chante, in het Théâtre Mercelis, in Flagey

Elders in Brussel