Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Oktober zet straatkunsten in de kijker

Oktober zet straatkunsten in de kijker

In oktober zijn in Elsene drie straatkunstvoorstellingen gepland. Dit is een gelegenheid om de openbare ruimte in verschillende wijken over te nemen en een voorstelling aan te bieden die voor iedereen toegankelijk is.

De reeks begint op zaterdag 2 oktober om 15 uur op het Kasteleinsplein, met ‘Construction-Elucubration’ van Cocasse Compagnie. De kunstenaars bouwen structuren, bedrijven acrobatiek en voeren humoristische scènes op met zeer grote Lego-stenen. Het publiek wordt dan uitgenodigd om met de Lego-stukjes te spelen. Prachtige constructies in zicht!

Op woensdag 6 oktober komen de twee acrobaten van Doble Mandoble naar de campussen van de ULB en de VUB met twee voorstellingen van ‘La Belle escabelle’. Na deze gekke evenwichtsoefening zal je nooit meer op dezelfde manier naar je ladder kijken!

Op zaterdag 16 oktober wordt in de wijk Akarova Maria Dermitzaki’s immersieve installatie ‘Phosphographons’ geïnstalleerd. Van 10.30 tot 15.00 uur kunnen bezoekers een ‘bubbel’ binnengaan en genieten van een ludieke, multisensoriële ervaring. Jong en oud, uitgerust met zaklampen, worden uitgenodigd om te tekenen en te schrijven met licht op de muren, de vloer of het plafond. Te ontdekken, vanaf 1 jaar.

Praktische informatie

Construction-Elucubration

 

Zaterdag 2 oktober – 15.00 uur – Place du Châtelain

Gratis – geen reservering nodig

La Belle escabelle

 

Woensdag 6 oktober

  • 10.30 uur – ULB-campus : voor de Universiteitspers, Paul Hegerstraat 42
  • 15.00 uur – VUB-campus : esplanade voor gebouw D, Pleinlaan 2

Gratis – geen reservering nodig

Phosphographons

 

Zaterdag 16 oktober van 10.30 tot 15.00 uur – Akarovaplein (Akarovastraat 19)

Gratis – 10 minuten sessies – geen reservering nodig